wok-legume-pui

Se serveste alaturi de un pahar de vin alb sau rosé sec.

Am folosit ardei semafor: verde, galben, rosu, piept de pui BIO, ceapa verde, patrunjel, 2 catei de usturoi, ceapa rosie, zucchini, morcovi, ierburi aromatice italiene, sos worchester, sos soya, un strop de otet balsamic, sweet soya sos, sare, piper multicolor proaspat macinat si sos chili HOT 🙂

Atentie: Gustati preparatul in timp ce il gatiti, astfel nu veti gresi!

Trebuie avut in vedere ca sosul soya are deja sare si riscati sa faceti un preparat mult prea sarat!

Mod de preparare:

Caliti intr-o tigaie wok la foc iute (pe treapta 9 a ochiului cel mai mare de la aragaz) pieptul de pui taiat fasii (200 grame joulien) impreuna cu 2 linguri de ulei de masline extra virgin si 2 catei de usturoi pana se rumeneste carnea si usturoiul devine auriu, amestecand mereu.

Apoi scoateti usturoiul din tigaie si adaugati celelalte legume si amestecati continuu la foc iute, dupa 3-4 minute adaugati 2 catei de usturoi dati prin razatoare, apoi adauga sos worchester si sos soya, impreuna cu o ceasca de supa pui sau apa plata, continuati sa amestecati 3-4 minute si dupa adaugati sweet soya sos (o lingura) si HOT chili sos, dupa gust (depinde cat de picant preferati).

Dupa inca 3-4 minute de amestecat opriti focul si serviti alaturi de un pahar de vin rosé.

Pofta buna! Si in primul rand, gatiti cu pasiune si cu dragoste!