
Mod de preparare:
Se toaca marunt jumatate de ceapa cubulete, se caleste in tigaie cu o ceasca de ulei de masline extravirgin, impreuna cu cca 10 ciuperci proaspete, taiate fasii.
Se adauga un praf de sare si piper proaspat multicolor, se amesteca si se stinge cu un pahar de vin alb.
Se fierbe inca 5-7 minute sa se evapore vinul si se adauga smantana de gatit (250 ml), se amesteca continuu si se mai fierbe 5 minute, apoi se opreste focul.
Separat, se pune intr-o oala apa la fiert (cam jumatate din oala) si se adauga un pachet de tagliolini cu trufe, cand apa clocoteste si se fierb cca 3-4 minute.
Se iau doua polonice de apa din oala cu paste si se adauga in tigaia cu sos. Se scurg pastele si se adauga si ele in tigaia cu sos.
Se pune tigaia pe foc si se fierb tagliolini in tigaie cu sosul, inca 5 minute, amestecand in tigaie cu o lingura de lemn.
Verificati tagliolini, gustand din ele, sa nu cumva sa fiarba prea mult! Trebuie sa ramana „al dente”.

Caliti 10 rosii cherry in ulei de masline in tigaie, cca 3 minute. Apoi puneti tagliolini in farfurii si adaugati parmezan ras deasupra.
Adaugati o rosie cherry calita in farfurie si deasupra presarati bucatele mici de jamon Serano si puneti si o frunza de busuioc proaspat si cateva picaturi de ulei de masline extravirgin.
Pofta buna!