spagete-ton

Ingrediente pentru 4 portii

– 2 linguri ulei de masline extravirgin

– 2 catei de usturoi intregi curatati

– 200 gr fructe de mare la conserva in ulei

– o conserva de 250 gr ton bucati intregi

– 2 fire ceapa verde tocata marunt

– 5-6 frunze busuioc proaspat

– o legatura de patrunjel proaspat

– un pachet spaghete din grâu dur

– 2 lingurite de sare de mare

– un praf de piper proaspat

– lingura de dragoste si una de pasiune 🙂

 

si nu uitati: Gustati in timpul prepararii!

 

Mod de preparare

Se incinge tigaia cu ulei de masline extravirgin.

Se adauga cateii de usturoi intregi curatati si lasa in tigaia cu ulei la foc mediu pana devin aurii, apoi se scot.

Se adauga sucul de rosii cu tonul si fructele de mare si 3-4 frunze de busuioc proaspat tocat.

Mai departe adaugati un praf de sare de mare si piper proaspat macinat, amestecati, asteptati 2 minute sa fiarb, apoi gustati (mai adaugati sare si piper dupa gust).

Dupa ce incepe sa fiarba sucul cu sosul pentru paste. opriti focul si puneti o oala cu apa si o lingura de sare la fiert.

Cand incepe sa clocoteasca apa puneti spaghete la fiert si lasati-le cu 2 minute mai putin la fiert decat scrie pe ambalaj, apoi le scurgeti si le adaugati in tigaia cu sos si puneti apoi tigaia pe la foc mediu si amestecati in continuu pastele cu sosul, pentru cca 2 minute!

Gustati spaghete si verificati daca sunt fierte, apoi adaugati ceapa verde tocata, patrunjelul tocat si amestecati bine!

Opriti focul si puneti in farfurie.

Adaugati sau nu parmezan (dupa preferinta) si adaugati pe mijlocul farfuriei o frunza de busuioc proaspat, pentru un aspect mai bun al farfuriei!

Va doresc pofta buna!

 

Si nu uitati: “Gatiti din pasiune cu dragoste!”