Ingrediente: cartofi albi 500g, 2 lingurite crema de trufe negre, 350g vrabioara de vita maturata Black Angus, un ou, 1 cana de faina alba 000, o cana de pesmet cu turmeric, sare, piper, 2 crengute rozmarin verde proaspat, 2 cani ulei de floarea soarelui presat la rece, 1 lingura unt sau 2 cuburi si o cana de lapte BIO de grasime 1,5!
Recomandarea mea este sa folositi cat mai multe produse BIO/Organic, daca nu reusiti sa le folositi pe toate! Mai multe despre alimente la rubrica recomandari alimente!
Mod de preparare:
Se taie carnea pentru a o subtia, apoi se bate pana se subtiaza cat se poate de mult, dar astfel incat sa nu se rupa (depinde si de preferinta).
Se bate un ou cu un praf de sare si piper, apoi vita se da prin faina, apoi prin oul batut si dupa prin pesmetul cu turmeric.
Se îincinge tigaia cu uleiul de floarea soarelui si apoi se pune la prajit snitzelul. Se lasa la prajit la foc mediu (treapta -9-10 la inducție) 5 min pe o parte si 5 min pe cealalta parte, apoi intoarceti si mai prajiti o data pe fiecare parte cate 2 min.
Il scoateti pe farfuriea pe care ati asezat in prealabil un prosop de hartie; tamponati usor snitzelul cu prosopul de hartie pe ambele parti pentru a absorbi plus de ulei!
Apoi curatati cartofii de coaja, ii spalati, puneti apa la fiert cu o lingura de sare si asteptati sa clocoteasca apa! Cand clocoteste apa, puneti cartofii la fiert aproximativ 15 minute. Ii incercati dupa 15 minute si daca sau fiert scurgeti apa fiarta din cratita si adaugati untul, laptele si trufele, apoi zdrobiti cartofi si amestecati compozitia!
Puneti intr-un castron salata radichio, adaugati amestec de seminte crude (dovleac, floarea soarelui, in, susan); pregatiti un dresing din ulei extravirgin de masline, otet balsamic, sare Himalaya si piper negru proaspat macinat si il bateți ca pe ou de omleta, apoi il turnati peste salata cu seminte si amestecati !
Pofta buna! Gatiti din pasiune, cu suflet!