Schiaffoni ai frutti di mare

Ingrediente Schiaffoni ai frutti di mare:

  • 500gr de paste
  • 500gr fructe mare
  • O oala cu apa
  • 3 linguri de sare de mare
  • piper proaspat macinat (un praf la final in farfurie si 2 prafuri in tigaie)
  • 2-3 catei de usturoi
  • un cartof taiat rondele
  • 10 rosii chery de mai multe culori
  • 250ml vin alb sau rosé sec
  • 2 crengute de busuioc proaspat

Atentie:
Puteti folosi orice fel de paste adorati, iar referitor la fructe de mare eu recomand proaspete in cochilie (daca aveti posibilitatea), daca nu, puteti folosi si congelate in apa de mare, curatate si vidate!

Mod de preparare:
Rețeta pentru 4 persoane.
Se fierb 500gr paste (schiaffoni sau pacheri) “al dente“, conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 12 minute.

Puneti pastele la fiert doar cand apa clocoteste in oala, cu o lingura de sare!

In paralel, puneti 3 catei de usturoi cu o ceasca de ulei de masline intr-o tigaie mare. Cand cateii de usturoi incep sa se caleasca si se apropie de culoarea aurie, opriti focul si scoateti cateii de usturoi din tigaie, apoi adaugati fructele de mare (cu apa de mare in care au fost congelate, daca sunt congelate); adaugati 250ml vin alb sau rosé sec, un cartof mic taiat rondele.

Adaugati o lingurita de sare de mare si amestecati in tigaie din cand in cand, la foc mediu. Cand s-a evaporat alcoolul din vin si s-au fiert cartofii inseamna ca sosul este gata!

Urmatorul pas este sa scoateti cartofii din tigaie, scurgeti pastele si le adaugati in tigaie, alaturi de rosiile cherry; mai lasati pe foc 3-5 minute tigaia, amestecand continuu pana ce intreaga compozitie se leaga si practic lichidul din sos se reduce, devenind cremos si incorporand-se in paste!

Opriti focul si puneti pastele in farfurie adanca si ornati cu busuioc proaspat!

Este indicat la final, in farfurie, sa mai adaugati 2 lingurite de ulei de masline extravirgin.

Spor la gătit !