Risotto Ingrediente: o ceapa alba, o cutie risotto italian, 5-6 ciuperci Champignon, 2 lingurite piure de trufe negre in ulei de masline, 2 linguri ulei de masline extra virgin, un cub de unt, un pahar de vin alb chardonay, 4-5 linguri de parmezan ras și 3-4 felii de jamon serano sau prosciutto crudo taiate cubulete.
Mod de preparare:
Se caleste ceapa taiata marunt cu ciupercile taiate mic, in ulei de masline 3-4 minute la foc mediu, apoi se adauga orezul.
Se calesc in continuare 3-4 minute si se amesteca continuu. Se sting cu un pahar de vin alb.
Se lasa sa se evapore alcoolul 5 minute si se amesteca in timp ce fierbe compozitia. Dupa, se adauga 250 gr de supa simpla de pui sau legume.
Se lasa la fiert 15 minute si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca orezul de fund!
Adaugati sare dupa gust si tineti cont ca trebuie adaugat parmezanul la final, care are sare ai riscati sa faceti risotto prea sarat!
Dupa 15 minute, gustati si opriti focul!
Adaugati un cub de unt si parmezanul ras si 2 lingurite de piure de trufe negre, apoi amestecati cu focul oprit, pana ce untul si parmezanul se incorporeazăa in risotto!
La final gustati si mai adaugat sare si/sau parmezan in functie de gust.
Puneti risotto intr-un bol sau farfurie adanca, mai presarati puțin parmezan, adaugati cubuletele de jamon și puneti deasupra o frunza de busuioc proaspat si cateva picaturi de ulei de masline extravirgin.
Pofta buna!