Mic dejun BIO copios – cartofi cu ceafa semiafumata de casa si ierburi mediteraneene la cuptor, acoperiti cu ou posat si salata verde cu castraveti si ceapa verde si un pahar de fresh de portocale BIO (numai cu ingrediente BIO).
Mod de preparare :
Taiati cartofii mari pe lung cu tot cu coaja, dupa ce i-ati spalat bine in prealabil.
Puneti cartofii la fiert 10 minute, cand clocoteste apa in cratita, cu o lingura de sare.
Dupa ce fierb, scurgeti cartofii de apa si adaugati 2 linguri de ulei de masline, o lingurita de sare Himalaya, ierburi mediteraneene macinate, o lingura de boia dulce, apoi amestecati toata compozitia si o turnati in tava de cuptor acoperita cu foie de copt.
Taiati 200 gr de ceafa bucatele si le puneti peste cartofi si dati tava la cuptor cca 30 de minute (timpul difera in functie de cuptor)bla 180 de grade.
Intre timp, spalati 1/2 dintr-un castravete lung, o salata verde si 2 fire de ceapa verde, le taiati pt salata si le puneti intr-un bol, apoi adaugati o lingura de ulei de masline extravirgin, zeama de la 1/2 dintr-o lamaie, sare si piper dupa gust si amestecati bine.
Puneti o cratita la fiert cu o lingura de otet de mere si o lingura de sare. Cand clocoteste apa, amestecati cu o lingura in apa intr-un singur sens, apoi spargeti un ou si puneti-le in apa clocotita, asteptati 3-4 minute si scoateti cu o paleta pe farfurie. Repetati procedura, in functie de cate oua doriti.
Scoateti cartofii din cuptor si asezati pe farfurie cartofii cu ceafa si adaugati oul posat peste cartofi.
Pentru mai multa prospetime, presarati in farfurie amestec de ceapa verde, marar si patruntrujel,tocate marunt.
Serviti alaturi de salata preparata anterior si un pahar de fresh de portocale! Pofta buna!