Se pune o oala la fiert cu sare (o lingura de sare la 5 litri de apa).
Cand apa clocoteste se adauga macaroanele si se fierb cu 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj (recomand paste din grau dur, productie Italia).
In timp ce apa e pe foc, intr-o tigaie mare sau wok la foc mediu adaugati ulei extra virgin de masline si 2 catei de usturoi intregi; cand usturoiul incepe sa devina auriu adaugam bucatele de carne de vitel (cubulete).
Amestecam pana se rumeneste carnea bine si adaugam 250 g de sos de rosii pentru paste, amestecam la foc mediu, adaugam sare, piper dupa gust si busuioc proaspat tocat marunt, lasam sa fiarba, gustam, adaugam mix de ierburi italiene, luam de pe foc si luam un blender si pasam totul pana devine ca o pasta.
Punem inapoi la foc mediu si adaugam 10-12 rosii chery, amestecam pana se crapa coaja rosiilor.
Atentie: Gustati preparatul in timp ce il gatiti, astfel nu veti gresi!
Oprim focul si asteptam ca macaroni sa fiarba, apoi scurgem macaroni si ii adaugam in tigaia cu sosul pregatit.
Dam drumul la foc mediu si amestec continuu 2-3 min, gustam si vedem daca pastele sunt gustoase si al dente!
Oprim focul si le transferam repede in farfurii.
Adaugati in farfurie un praf de parmezan si o frunza de busuioc pentru un aspect mai elegant!
Pofta buna! Si in primul rand, gatiti cu pasiune si cu dragoste!